:تازه ها

  • داخله جریان دارد.
  • نخستین مرکز امتحانات کلینیکی مشاهده وی در موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ گشایش یافت
  • شفاخانه چراغ با داشتن عملیات خانه مجهز و جراحان ورزیده ضامن تشخیص و تداوی شما
  • پوهنتون طبی چراغ با داشتن استادان مجرب و لابراتوارهای مناسب فضای مناسب برای تحصیل شما
  • مرکز تحقیقات بیوانفورماتیک

روند نظارت ازدروس فاکولته ها و صنوف مختلف موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ

به تاریخ ۰۸/۰۳/۱۴۰۲ روند نظارت توسط هیت رهبری این موسسه صورت گرفت در ترکیب این هیات ریس عمومی موسسه محترم دوکتور شکرالله نوری، مشاور علمی محترم پوهندوی دوکتور محمد هاشم طاهری، معاون علمی وتدریسی محترم دوکتور محمد یاسین حکیمی، ریس فاکولته طب معالجوی محترم دوکتور سید محمد رحیم نیازی، ریس فاکولته ستوماتولوژی محترم دوکتور محسن سخی زاده، ریس فاکولته فارمسی محترم دوکور محمد بصیر سجادی، مدیر تدریسی فاکولته طب معالجوی محترم دوکتور احمد فردوس راسخ،  مدیر تدریسی فاکولته ستوماتولوژی محترم دوکتور محمد ویس حضرتی، مدیر تدریسی فاکولته فارمسی محترم استاد ادریس قریشی، آمرتضمین کیفیت محترم ماستر محمد کریم عابدی، آمر مرکز تحقیق محترم ماستر ثنالله صافی، آمر لاربراتوارها محترم امام الدین امام و مدیر تکنالوژی معلوماتی محترم یما هاشمی صورت گرفت.

نخست از همه توصیه های لازم برای تکمیل دروس و نصاب درسی صورت گرفت. همچنان در ادامه این بازید تاکید بر استفاده از ریفرنس های بین المللی اراییه شده، کارهای عملی لابراتوار و شفاخانه ها و تکمیل نصاب درسی و حاضری محصلین صورت گرفت. در جریان این روند باز دید تصاویر از صنوف محصلین در جریان تدریس نیز توسط تیم تخنیکی موسسه اخذ گردید.

 

 

 

 

 
 

انجام طرح آزمایش کلینیکی تاثیرات درمانی لوزارتان در نزد مریضان کورونا

 

در مرکز تحقیقات علمی موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ افغانستان

 

طرح آزمایش کلینیکی تجویز لوزارتان(Losartan    ) دردرمان مریضان سرپایی مبتلا به کووید-19 توسط مرکز تحقیقات علمی موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در شهر کابل و شهر مزارشریف، با مجوز بورد بررسی اخلاقیات وزارت صحت عامه افغانستان و به تلاش آقایان پوهاند دوکتور چراغعلی چراغ، پوهندوی دوکتور همایون مصطفی، دوکتور محمد یاسین حکیمی و دوکتور احمد شهیر صدر از موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ و گروهی از محققین کشور شامل آقایان دوکتور سید مرتضی هوفیانی، دوکتور بشیر نورمل، دوکتور هدا فروتن، دوکتور احمد منیر یزدان پرست، دوکتور امین الله شیرپور، دوکتور ملالی نورزی، دوکتور ترینا نورزی، استاد عبدالوکیل قرلق در افغانستان به انجام خواهد رسید.  

این طرح برپایه پروتوکل ارایه شده توسط آقایان دکتر رضا نجات، دکتر احمد شهیرصدر و دکتر دیوید ج نجفی و بر اساس نظریه مطرح شده، مطالعات بیوانفورماتیک و آزمایشگاهی صورت گرفته توسط ایشان که ازماه مارچ سال 2020 تاکنون منجر به انتشار چند مقاله تحقیقی و درمان تعداد زیادی از مریضان گردیده، بنیاد گذاشته شده است.

درمرحله اول این طرح تعداد 100 بیمارسرپایی که دچار اعراض و علایم بیماری کورونا می شوند وآزمایش PCR     مثبت دارند در دو گروه 50 نفری به صورت دوسرکور تصادفی (randomized, double‑blind    ) مورد مقایسه با یکدیگر قرار خواهند گرفت. لازم به ذکر است که موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ بخش مهمی از هزینه این طرح را متقبل شده و در راستای دیدگاه انسانی خود در جهت پیدا کردن راهی برای مهار این بیماری مهلک قدم برداشته است.

بیماری کووید 19 یک بیماری ویروسی است که به علت ابتلا به ویروس سارس کوو     2     (SARS-CoV2    ) از خانواده ویروس های کورونا پدید می آید. این بیماری که از ماه های آخر سال 2019 در دنیا منتشر شده، در حال حاضر به صورت یک پاندیمی درآمده و تا کنون به مرگ نزدیک به سه میلیون نفر در دنیا و ضررهای اقتصادی و اجتماعی وسیعی منجر شده است. در این بیماری افراد مبتلا، به دنبال بروز واکنش های التهابی شدید و به اصطلاح طوفان سیتوکینی (cytokine storm    )، دچار گرفتاری شدید در ریه شده و امکان تبادل اکسیجن به خون در سطح ریه  و تامین اکسیجن برای انساج خود را از دست داده، دچار پدیده ای به نام سندروم زجر تنفسی حاد (acute respiratory distress syndrome    ) می شوند. تاکنون درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده و اگر چه واکسین های تولیدی در پیشگیری از بروز نوع کشنده بیماری موثر بوده اند اما تولید و توزیع سریع واکسین در سطح جهانی با مشکلاتی روبروست. دراین میان جهش های پدید آمده در ژنوم ویروس می تواند به شیوع ویروس هایی با قدرت مقابله به واکسین منجر شده کارایی واکسین ها را در صورت کمبود توزیع به موقع واکسین کاهش دهد. از سوی دیگر هنوز مدت زمان موثر بودن واکسین درمقابل ویروس مشخص نیست. از این رو تولید و توزیع ادویه موثر در تداوی و پیشگیری کننده از ابتلا به این گرفتاری هنوزهم مورد تحقیق و بررسی است. 

در ابتدای سال 2020 آقایان دکتر رضا نجات و احمدشهیرصدر با ارایه نظریه ای در رابطه با چگونگی بیماریزایی این ویروس با انجام یک مطالعه بیوانفورماتیک جامع و گسترده به معرفی دو داروی لوزارتان (Losartan    ) و ایماتینیب (imatinib    ) که می توانند در درمان و پیشگیری از بیماری کووید 19 موثر باشد اقدام نمودند. این تحقیق از ماه می سال 2020 در آرشیو chemRxiv     در اینترنت در دسترس عموم قرار گرفته و در همان سال در مجله In Silico Pharmacology     از گروه Springer Nature     منتشر گردید. در این مطالعه ابتدا عنوان شد ویروس سارس کوو    2     پس ازاتصال به گیرنده اش در سطح سلول میزبان به نام ACE2     از دسته آنزیم های خانواده رنین آنژیوتانسین وارد سلول میزبان می شود. این امر موجب کاهش ACE2     می گردد. باید اشاره کرد سیستم رنین آنژیوتانسین که در تنظیم آب و الکترولیت و فشارخون شرکت دارد در برخی سلول ها و نسج ها به صورت موضعی هم دارای اثرات فیزیولوژیک است. آنزیم ACE2     در سلول ها موجب تبدیل آنژیوتانسین II     به آنژیوتانسین 7-1 می شود. آنژیوتانسین II     از راه تحریک گیرنده اش به نام گیرنده نوع I   آنژیوتانسین II (Angiotensin II type I receptor, AT1R)  نه تنها موجب بازجذب نمک و انقباض سلول های عضلات صاف جدار رگ ها و بالا رفتن فشار خون می شود بلکه موجب بروز واکنش های التهابی حاد هم می گردد. از طرف دیگر، آنژیوتانسین 7-1 دارای اثرات ضد التهابی و ضد آنژیوتانسین II می باشد.

در این بیماری با کاهش ACE2 در سطح سلول های آلوده بر میزان آنژیوتانسین II افزوده و از میزان آنژیوتانسین 7-1 کاسته می شود. افزایش آنژیوتانسین II  با تحریک آنزیم NADPH oxidase بر میزان رادیکال های آزاد اکسیژن در سلول افزوده،  این امر منجر به تحریک واکنش های التهابی اولیه غیر اختصاصی درون سلول آلوده و سلول های محیط و هجوم سلول های التهابی می گردد. از سوی دیگر، کاهش تولید آنژیوتانسین 7-1 به علت کاهش ACE2 موجب تشدید وضعیت التهابی می گردد. نکته مهم در این است که ویروس سارس کوو 2 خود به علت توانایی در فرار از سیستم ایمنی با کمک پروتئاز پاپائین مانند (papain-like protease, PLpro) و پروتئاز اصلی (Main-protease, Mpro) خود و جلوگیری از تولید انترفرون آلفا و بتا موجب بروز واکنش التهابی موثری در میزبان نمی شود. از این رو اگر مکانیسم التهابی وابسته به کاهش ناگهانی ACE2 و بروز اختلال در سیستم رنین آنژیوتانسین به علت هجمه تعداد زیادی ویروس نباشد نباید انتظار داشت واکنش التهابی گسترده ای در این عفونت ویروسی ایجاد گردد. به این شکل بکارگیری لوزارتان که قادراست تعادل بهم خورده سیستم رنین آنژیوتانسین را در سطح سلول دوباره به حالت فیزیولوژیک برگرداند می تواند در کاهش پاسخ های التهابی پدید آمده موثر بوده از بروز سندروم زجر تنفسی جلوگیری نماید. هم چنین این دارو اثرات ضد فیبروز و ضدپلاکتی دارد که در درمان کووید19 موثر است. 

ازسوی دیگر در مطالعات قبلی مشخص گردید داروی ایماتینیب که یک مهار کننده ابلسون تیروزین پروتیئن کیناز                       (Abl tyrosine protein kinase inhibitor) است قادر به جلوگیری از تکثیر ویروس های SARS و MERS می باشد. هم چنین ایماتینیب اثر آنژیوتانسین II بر روی عضلات صاف جدار رگ ها را مهار می نماید. از اثرات دیگر ایماتینیب می توان از اثر ضدالتهابی و ضد فیبروز این دارو نامبرد که در صورتی که با دوز پائین تجویز شود قادر است سطح دفاعی نوتروفیل ها را برای پیشگیری از عفونت ثانویه حفظ کند.    

مطالعه بیوانفورماتیک انجام شده توسط محققین فوق نشان داد که هر دو ادویه لوزارتان و ایماتینیب قادرند با تغییر شکل در آنزیم ACE2 از تمایل و قدرت چسبندگی ویروس به این گیرنده بکاهند. هم چنین در این مطالعه نشان داده شد که این دو دوا می توانند درمکانی از مولکول های پروتئاز اصلی (Mpro) و پروتئاز پاپائین مانند (PLpro) جای بگیرند که مهار کننده های تعیین ساختار شده در آن قرار می گیرند و در واقع از دیدگاه بیوانفورماتیک به عنوان یک مهار کننده این پروتئازها عمل کنند.  

به دنبال انتشار این مطالعه، محققین فوق با همکاری دکتر دیوید ج نجفی و محققین دیگری از دانشگاه جورجیا در ایالات متحده آمریكا توانستند اثر لوزارتان را در شرایط ازمایشگاهی بر سلولهای Vero E6 مورد بررسی قراردهند.  در طی آزمایشات فوق در محیط کشت سلولی نشان داده شد لوزارتان قادر است پیش و پس از اضافه شدن ویروس فعال به سلول ها از تکثیر و اثرات کشنده ویروس بر سلول‌های Vero E6 جلوگیری کند. مقاله مربوط به این آزمایشات از اواخر دسامبر 2020 بر روی آرشیو bioRxiv در اینترنت قابل دسترسی است.  

 

اخیرا در یک کار آزمایشی کلینیکی در دانشگاه کانزاس در ایالات متحده امریکا اثرات مفید لوزارتان در تعدادی از مریضان بستری در شفاخانه که به دنبال ابتلا به بیماری کووید 19 دچار وخامت آسیب به ریه شده بودند مورد تایید قرار گرفت. باید توجه داشت که برای تایید اثرات مفید لوزارتان در درمان مریضان سرپایی مبتلا به  کووید 19، به کارآزمایشی کلینیکی تصادفی دیگری نیازاست. امید است با انجام این طرح گروه محققین فوق همگی در یک کار مشترک بتوانند گامی بزرگ در راستای دستیابی به داروهایی که قادر باشند در کنار واکسین ها از میزان بستری شدن مریضان و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 و هم چنین درد و رنج جوامع بین المللی بکاهد، بردارند.

 

 

 

محفلِ قدردانی از دستاورد های وزارت صحت عامه

 

این محفل با شکوه روز شنبه مورخ 31 حمل 1398 در تالار مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ برگزار گردید

 

 

 

 


 

 

 

 


مورخ 16 حمل 1398امتحان کانکور متفرقه موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ با حضور داشت نماینده محترم وزارت تحصیلات عالی به گونه شفاف دایر گردید


 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


 بیست و یکمین دور امتحان شمول مؤسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در تاریخ 24 حوت سال 1397 با حضور داشت نماینده محترم وزارت تحصیلات عالی به گونه شفاف دایر گردید


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


اهدای دوکتورا و عضویت علمی افتخاری برای پروفیسور چراغ علی چراغ

 
پوهاند دوکتور چراغ علی چراغ دوکتورا  و عضویت افتخاری اکادمی علوم کشور اوکراین را بدست آورد

.
درمحفلی که به این مناسبت در سالون کنفرانس های اکادمی علوم اوکراین برگزار شده بود، اکادمیسین آلکسی اونیپکو رییس این اکادمی صحبت نموده و همکاری های دو جانبه اکادمی اوکراین و موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ را یک گام مهم در عرصه روابط علمی این دو نهاد عنوان نمود. و افزودند که دانش طبی در حال توسعه است و نیازمند تبادل افکار و کادرهای علمی نهادهای تحصیلی می باشد

.
سپس پوهاند دوکتور چراغ علی چراغ نماینده موسس موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ ضمن سپاسگذاری از همکاری های علمی اکادمی علوم اوکراین اظهار نمودند که فعالیت های بیشتری در عرصه تبادل تجارب و  فرصت های بیشتر تحصیلات عالی طبی را با همکاری اکادمی علوم اوکراین برای جوانان افغانستان فراهم نمایند.
بعدا دوکتورا  افتخاری اکادمی علوم اوکراین توسط اکادمیسین آلکسی اونیپکو و آناتولی اسکوپینکو در حضور داشت هیات علمی آن اکادمی به پوهاند چراغ علی چراغ تفویض گردید.
متعاقبا اعتبارنامه نماینده رسمی اکادمی علوم اوکراین نیز برای پوهاند چراغ اهدا شد.
موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ از مدت 2 سال به این طرف بر اساس یک تفاهمنامه رسمی دوجانبه با اکادمی علوم اوکراین زمینه تحصیلات عالی طبی در مقاطع: تخصص، ماستری و دوکتورا را برای جوانان در کشور اوکراین فراهم نموده است.

 

 

 

 

فراغت محصلان فاکولته طب معالجوی موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ

 

 

 


 

 

 

دومین جشن فارغ التحصیلی دوره های سوم و چهارم موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ با اشتراک داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجراییه جمهوری اسلامی افغانستان، معاون مجلس نماینده گان و مقامات بلند رتبه دولتی روز پنج شنبه 20 عقرب سال 1395 برگزار گردید.
تلاوت آیات کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشور اغازگر محفل بود

.
بعدا پوهندوی دوکتور همایون مصطفی سرپرست موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ ضمن خوش امدید گویی به حاضرین محفل، در مورد فعالیت ها و دستاوردهای این موسسه سخنرانی نمود

.
داکتر عبدالله عبدالله در دومین جشن فراغت محصلان موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ گفت؛ داکتران جوان باید بدون در نظرداشت قوم، نژآد، مذهب و در چوکات قوانین طبی باید با مریضان خود برخورد نمایند و برای صحت مریض کار نمایند

.
رئیس اجراییه گفت؛ حکومت از مشکلات موسسات تحصیلی خصوصی آگاهی دارد تا حدی که کیفیت آموزشی و معیارهای تدریسی تعدادی از موسسات پایین تر از توقع و ضرورت جامعه است

.
وی خطاب به فارغان گفت؛ فارغ شدن از سویه لیسانس و ماستر ختم کار نیست بلکه شروع کار است.
از سوی دیگر نعمت‌الله غفاری معاون دوم مجلس نمایندگان گفت؛ در چند سال گذشته زمینه فراگیری علم برای جوانان کشور فراهم بوده است و جوانان باید از این فرصت پیش آمده استفاده درست کنند

.
در این محفل داکتر حسینه جهش یکی از فارغان این دور در مورد کیفیت تدریسی و امتیازات این موسسه صحبت نمود و از آن ابراز خرسندی نمود

.
محترم قمرالدین صدیقی مشاور وزارت صحت عامه کشور نیز از سخنرانان این محفل بود. وی سیستم تدریسی موسسه را قابل تحسین خواند و از اشتراک موفقانه بیشترین فارغان این موسسه در امتحان تخصص وزارت صحت عامه یاددآوری نمود

.
بعدا داکتر اجمل یاسین معاون علمی تدریسی موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در مورد فعالیت های علمی وتدریسی این موسسه معلومات ارایه کرد. وی فارغان دوره های سوم و چهارم را به اعضای شورای مشورتی موسسه جهت اخذ دیپلوم معرفی نمود

.
محترم محمد اسماعیل قاسمیار رییس بورد مشورتی موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ فراغت محصلان را تبریک عرض نموده و ابراز امیدواری نمودند تا داکتران جوان بتوانند به جامعه خویش خدمت نمایند.
سپس سوگندنامه طبی توسط داکتر عبدالله عبدالله برای داکتران جوان قرائت گردید.
موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ نخستین موسسه خصوصی طبی در کشور می باشد که فعالیت های اکادمیک خویش را ازسال 1387 در بخش های طب معالجوی و ستوماتولوژی  آغاز نموده است و تا اکنون 4 دور فارغان خویش را موفقانه به جامعه طبی کشور تقدیم نموده

است

.

 

 

 

نخستین مرکز امتحانات کلینیکی مشاهده وی
(OSCE Objective Structured Clinical Examination -)

 در موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ گشایش یافت.

18  10  1393

 

سرپرست وزارت تحصیلات عالی محترم پوهنوال محمد عثمان بابری ضمن دیدار با مسولین و محصلین موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مرکز امتحانات آسکی را نیز افتتاح نمودند.  درین دیدار محترم پوهنمل غلام نبی فراهی سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، محترم زرین انحور رییس رادیو تلویزیون ملی افغانستان، روسای پوهنتون های طب کابل، البیرونی، موسسه تحصیلات عالی غالب، افغان سویس، آریانا و سایر دوکتوران، شخصیت های علمی و محصلان حضور داشتند.
محفل با تلاوت آیات کلام مجید آغاز گردید بعدا داکتر جمشید صادقی معاون علمی موسسه در مورد دستاورد های موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مختصرا معلومات ارایه نمودند

.
پوهندوی استاد حیات الله جواد رییس انکشاف تعلیمات طبی پوهنتون طبی کابل در بخشی از این همایش کنفرانس علمی را در مورد طرح معیاری سوالات طبی ارایه نمودند.
سپس داکتر تیمور دور اندیش یکی از استادان موسسه طبی چراغ در مورد روش امتحانات آسکی معلومات ارایه نمودند.
آقای محمد عثمان بابری سخنران دیگر این همایش بود، وی فعالیت های این موسسه را موثر و در خور ستایش توصیف کرد واظهار داشت، چند باری که به موسسه تحصیلی طبی چراغ آمده ام با ابتکار و نوآوری های خوب رهبری این موسسه مواجه شده ام.  وی هم چنان گشایش مرکز امتحانات آسکی را به مسولین موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ تبریک گفت و ابراز موفقیت های بیشتر علمی را برای این موسسه نمود.
آسکی یا رو

ش امتحان کلینیکی مشاهدوی از روش های تازه ای است که زمینه ی ارزیابی عینی و عملی را برای محصلین در رشته ی مختلف طبی در کشور فراهم می کند.

 

 

.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

مردم شریف ولسوالی ارگوی ولایت بدخشان از خدمات صحی و توزیع ادویه اساسی  مؤسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه چراغ مستفید شدند. آنها از بازدید هیات اعزامی شفاخانه چراغ که با رهبری تیم اصلاحات وهمگرایی همراه بودند استقبال نمودند.


پوهاند دوکتور چراغعلی چراغ، عضو موسسین موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ، جهت کمک و همدردی با آسیب دیده گان ولسوالی ارگوی به ولایت بدخشان سفر نمود. در این سفر با بزرگان و نماینده  های آسیب دیده گان حوادث اخیر ولسوالی ارگوی ولایت بدخشان مفصلا صحبت صورت گرفت.  در همین حال یک مقدار  ادویه اساسی و لازم نیز از طرف موسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه چراغ در دسترس نیازمندان قرار داده شد.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

نام:‌    مصطفی رحمانی
نام پدر:     نظام الدین
سمستر: 
نوع مدل:  چشم الکترونیک

برنده گان نمایشگاه مدل اناتومیک

 

نام:     محمد الیاس عالمی
نام پدر:     عبدالغنی
سمستر:
نوع مدل:     قلب

 

 

 


کلینیک صحی سیار

 
نخستین برنامه کلینیک سیار از طرف موسسه تحصیلات عالی طبی وشفاخانه چراغ با هماهنگی وزارت صحت عامه کشور در ولسوالی کلکان ولایت کابل راه اندازی شد. این برنامه به منظور معاینه ، تداوی و توزیع ادویه رایگان برای مریضان و اشتراک محصلین طب موسسه تحصیلات عالی طبی وشفاخانه چراغ اجرا شد

.
صبحگاه روز چهارشنبه 15 جوزا 1392 ده ها تن از باشنده گان ولسوالی کلکان در مرکز صحی آن ولسوالی حضور یافته و از امتیازات و خدمات برنامه کلینیک سیار مستفید شدند

.
داکتر اجمل یاسین معاون کلینیکی موسسه تحصیلات عالی طبی وشفاخانه چراغ که رهبری این تیم صحی را به عهده داشت هدف برنامه را چنین بیان کرد:" هدف این پروسه تداوم همکاری بین موسسه ما و وزارت صحت عامه کشور و اشتراک محصلینی که در دوره کلارک شیپ (Clerkship)  دروس عملی فاکولته  قرار دارند و هم چنان به راه انداختن برنامه تحقیقی علمی توسط محصلین می باشد.  وی افزود: " معاینه و توزیع ادویه اساسی برای مریضان به شکل رایگان از خدماتی است که از طرف کلینیک صحی سیار به مردم ارایه میشود

".

پیر مرد سالخورده یی به نام عبدالرحمن یکی از مریضان مراجعه کننده به کلینیک صحی بود وی خواست تا این دوکتوران بار دیگر هم به ولسوالی شان بیایند و به مریضان کمک کنند.  تیم کلینیک صحی سیار را  33 نفر شامل 25 نفر محصلین از سمسترهای 6 تا10، دو نفر استاد رهنما، دو نفر داکتر متخصص و یک نفر نرس همراهی میکردند. محصلان در جریان کار به گروپ های متعدد تقسیم شدند ووظایف مشخص را در بخش های معاینه، نسخه نویسی، توزیع ادویه ، تکمیل پرسشنامه ها، راجستریشن و رهنمایی مریضان به پیش بردند. 
به تعداد 100 مریض در این پروسه تحت معاینه و معالجه قرار گرفتند. خانم "گل مهره"  در حالی که طفل خورد سالش را در آغوش داشت و به خریطه ادویه و نسخه اش نگاه میکرد از حضور و همکاری داکتران خوشی نموده گفت: "این کار بزرگ وخیریه برای ما است که در اینجا امکانات زیاد نداریم".
قرار است دومین دور کلینیک صحی سیار در چهارشنبه آینده راهی یکی دیگر از ولسوالی های کابل شود.


 اعضای تیم کلینیک صحی سیار:
داکتر اجمل یاسین              متخصص داخله
داکتر محمد هارون             متخصص داخله

محمد فهیم                        نرس
نوید حمیدی                     مسول اطلاعات وروابط
محمد صادق                     کارگر
زلگی                            دریور
بیژن                             دریور


اسامی محصلین اشتراک کننده در این پروسه عبارتند از:
سمستر دهم:
    داکتر ذکی ا... اوریا
    داکتر احمد ا... تابان
    داکتر عبدالصبور تابان
    داکتر مژگان یوسفی
داکتر منیژه خاموش
    داکتر وژمه خاموش 

 

 

       سمستر نهم:

    داکتر ملالی نورزی
    داکتر ترینا نورزی
   داکتر سید محمد رحیم نیازی
    داکتر ذکی براتی

 

سمستر هشتم:
    داکتر محمد عاطف حقمل
   داکتر ایمل بشری
   داکتر نعمت ا... رضایی
  داکتر حیات ا... پوپل
   داک

ترمهدی حکمت

 

سمستر هفتم:
   داکتر حسینه جهش
   داکتر آزاده نیازی
   داکتر بصیره صافی
  داکتر مسلم خالقیار
   داکتر امید خیبر
   داکتر فردوس

راسخ

 

سمستر ششم

:
    داکتر افراشیم چرمکار
    داکتر علیانا مهدی یار
   داکتر ذبیح الله سادات
   داکتر بوستانه شهامتی

   

داکتر نوید فقیرزی

  

 

سهولت انترنت پر سرعت وای فای در محوطه موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ مهیا گردید

 

موسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه چراغ به منظور سهولت در دسترسی محصلان  به آخرین و جدیدترین اطلاعات طبی، تسهیلات انترنت پرسرعت بی سیم را در محوطه موسسه مهیا نموده است. از آنجایی که دانش طبی با گذشت زمان در حال تغییر و تحول می باشد، لذا رهبری موسسه تصمیم برآن شد تا در کنار موجودیت خدمات انترنتی در کتابخانه موسسه، سیگنال انترنت بی سیم را نیز در محوطه موسسه پخش نماید، تا با استفاده از آن محصلان بتوانند تازه ترین اطلاعات و مواد درسی مورد ضرورت خود را دریافت نمایند

 

موسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه تدریسی چراغ در سال  1387 سند ثبت رسمی نهادهای تحصیلات عالی خصوصی را از وزارت تحصیلات عالی دولت جمهوری اسلامی افغانستان دریافت نموده است

موسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه تدریسی جراغ، نخستین موسسه خصوصی در راستای عرضه تحصیلات عالی طبی در افغانستان بوده و مصمم است تا خدمات صحی با کیفیت عالی را به هموطنان عرضه بداردموسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه تدریسی چراغ در دو بخش فعالیت دارد     

 

  بخش عرضه تحصیلات عالی     

بخش عرضه خدمات صحی

 

 

 

کادرعلمی موسس

ه تحصیلات عالی طبی چراغ

بخش عرضه تحصیلات عالی طبی

 

 

موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ در فاکولته های طب معالجوی، طب دندان (ستوماتولوژی) و فارمسی محصل می پذیرد. نصاب تعلیمی  (کریکولم درسی ) این موسسه تهیه شده از کریکولومهای معتبر جهان با در نظر داشت شرایط کشور بوده و  هر سال تحصیلی مشتمل بر دو سمستر بهاری و خزانی میباشد.


طب معالجوی:  دوره تحصیلی طب معالجوی برای هفت سال میباشد. سال اول دوره (پی سی بی ) ، پنچ سال شامل درس های عملی و نظری و یک سال اخیر دوره ستاژ را در برمیگیرد.  در پایان دوره تحصیلی سند رسمی فراغت داکتر طب با تائید وزارت تحصیلات عالی  به محصل ارایه میشود.


طب دندان (ستوماتولوژی): دوره تحصیلی طب دندان یا ستوماتولوژی برای پنج سال در نظر گرفته شده است که چهارونیم سال درس عملی ونظری و یک سمستر اخیر دوره ستاژ میباشد و درختم دوره تحصیلی پنج سال سند دی ام دی برای فارغ التحصیل تفویض می گردد.

 

 

فارمسی: فاکولته  فارمسی در مدت چهار سال تکمیل میشود و در پایان دوره تحصیلی سند لیسانس فارمسی به محصل ارایه میشود

 

 

بخش عرضه خدمات صحی

موسسه تحصیلات عالی طبی چراغ شامل شفاخانه مجهز بوده و اولین شفاخانه تدریسی خصوصی در افغانستان است که با داشتن کدرهای مجرب و متخصصین ورزیده و پرسونل طبی به طور 24 ساعته در خدمت هموطنان و مریضداران محترم میباشد.

شامل بخشهای:

جراحی عمومی، جراحی یورولوژی، گوش وگلو، نسائی ولادی، داخله عمومی و

لابراتور تشخیصیه مدرن مجهز به وسایل کمپیوتری شامل معاینات بیوشیمی، میکروبیولوژی، سیرولوژی و سایر تستهای لابراتواری التراسوند رنگه و ساده

توسط متخصصین و داکتران اناث و ذکور

اندوسکوپی

X Ray

گراف برقی قلب

HTML code to add to context


                       
                       
                       تفاهم نامه همکاری موسسه تحصیلات عالی طبی و شفاخانه چراغ با ریاست صحی ستر درسیز وزارت دفاع ملی مورخ 17/3/1389
                      شعبات تشخیصیه هیستوپتولوژی ،هیماتولوژی ،میکروبیولوژی ،سیرولوژی، بیوشیمی، معاینات تلویزیونی و سایر معاینات لابراتواری
                      کتابخانه مجهز با سیستم اینترنت و کتب معتبر دنیا فضائی مناسب برای مطالعه و تحقیقات علمی برای محصلین
                      اتاق های بستر و عملیات خانه مجهز با وسایل مدرن و کامپیوتری